Voorstellingen

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen

Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.

Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)


Voor alle optredens geldt:  Entree € 8,50  (Vrienden van MMC krijgen korting)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:45 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092

Vrijdagavond:
23 maart
Jongerentheater ProduKt
Absurde tragikomedie “LAP”
Entree: € 5,00

Theaterwerkplaats ProduKt bestaat uit een groep jonge mensen in de leeftijd 20-25 jaar, die allemaal afkomstig zijn van de Winkler Prins Praktijkschool uit Veendam. Theaterwerkplaats ProduKt is een initiatief van Riekje Huisman en Jaap Kuiper. In 2008 zijn we van start gegaan met toneel/theater voor deze groep jongeren.
Toneel voor en door moeilijke lerende jongeren. Het gaat er om dat deze jongeren laten zien wat ze kunnen. De grote K in ‘ProduKt’ staat voor kunst met een grote K. De verschillende voorstellingen door de jaren heen waren een daverend succes. Het publiek genoot en de jongelui traden uit hun schaduw. Hun zelfvertrouwen is gegroeid. Samenwerken, teksten leren, acteren, repeteren, inzet en passie: ze doen het allemaal goed en op hun eigen manier. Het is beslist de moeite waard om deze jongerengroep op het toneel aan het werk te zien.
Produkt-LAP
De huidige spelersgroep bestaat uit 5 dames en 3 heren, aangevuld met 2 ouderen.
Jordy Diocre-Astrid Alberts-Haico Meester-Jolieke Langejan-Stephan Zijlstra-Marisja van der Laan-Natasja Groen-Esmee Gort Harma Koekkoek en Marjolein van Rijkom

  • “LAP”, een absurde tragikomedie. We volgen in “LAP” een aantal verhalen (scènes) die elkaar overlappen. Het stuk is geschreven door Erik Winkelman. Zo zien we Ann, het nieuwe hulpje van Anton Putstra, een eenzame weduwenaar. En Jaap, getrouwd met de lieve Daria, die zich ergert aan haar man omdat hij altijd bouwpakketten in elkaar zet. Dan zijn er Krisje en Jens. Krisje wil maar niet onder haar lap vandaan komen. Moeder Jens wil daar graag verandering in brengen. Anton’s dochter Dientje is schilderes en heeft haar leven niet onder controle. Haico is de zoon van Dientje. In alle kamers (scènes) vinden dingen plaats die ook in het leven een rol spelen: opvoedingsproblematiek, relatieproblemen, verwaarlozing, roddel, drankzucht, onwetendheid, zorg voor elkaar, etc… (toeval of niet, maar indirect heeft deze spelersdoelgroep hier in zekere mate ook mee van doen [gehad]). Er is veel overlap, kortweg: “in elke relatie is wel wat”.
  • Een pittig stuk om te spelen, maar gezien de ontwikkeling die deze jongeren in theateropzicht hebben doorgemaakt, kunnen ze dit stuk aan en gaan er voor. Cultureel en educatief bekeken de moeite waard. Het is geen happy end…
  • Het toneel is ingericht met vijf ‘kamers’ (scènes): een slaapkamer (Ann/Anton), een woonkamer (Daria/Jaap), een gevangenis (Jens/Krisje, een naaiatelier (Céciel/Lin), een schildersatelier (Dientje/Haico). De belichting vindt in die kamer plaats waar gespeeld wordt. Het toneeldécor bestaat uit gekleurde kubussen, die een lappendeken vormen.
    De beide naaisters Lin en Céciel zitten lapjes te naaien op hun naaimachines

Het toneel is ingericht met vijf ‘kamers’ (scènes): een slaapkamer (Ann/Anton), een woonkamer (Daria/Jaap), een gevangenis (Jens/Krisje, een naaiatelier (Céciel/Lin), een schildersatelier (Dientje/Haico). De belichting vindt in die kamer plaats waar gespeeld wordt. Het toneeldécor bestaat uit gekleurde kubussen, die een lappendeken vormen.
In alle kamers (scènes) vinden dingen plaats die ook in het leven een rol spelen: opvoedingsproblematiek, relatieproblemen, verwaarlozing, roddel, drankzucht, onwetendheid, zorg voor elkaar, etc… (toeval of niet, maar indirect heeft deze spelersdoelgroep hier in zekere mate ook mee van doen [gehad]). Er is veel overlap, kortweg: “in elke relatie is wel wat”.
Een pittig stuk om te spelen, maar gezien de ontwikkeling die deze jongeren in theateropzicht hebben doorgemaakt, kunnen ze dit stuk aan en gaan er voor. Cultureel en educatief bekeken de moeite waard. Het is geen happy end…
Verdere speeldata:
30 maart jongerencentrum Break: Jan Salwaplein 3 Veendam

24 maart
Vollek
folk, blues, ballads.
En een scheutje Oost Europees
Vollek

De tot nu toe in het Gronings optredende en zingende band Vollek! brengt vanaf nu ook een Nederlandstalig repertoire op de planken. Doordat de band nauwe banden heeft met gevangenisdorp Veenhuizen heeft ze naar aanleiding van ondermeer het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, de musical “het Pauperparadijs” en kandidatuur voor het dorp op de Werelderfgoedlijst een nieuw programma samengesteld van nummers geënt op de geschiedenis van de kolonie. Alle nummers hebben een relatie met Veenhuizen; of met de voormalige bewoners of met de prachtige omgeving.
De nieuwe speellijst kent eigen composities en “geleende” nummers die hertaald zijn. De band werkt aan een cd met dit repertoire dat komend voorjaar zal verschijnen. Vollek! is met de eerder uitgekomen cd “Blues veur joe” nog veel gehoord op de regionale omroepen.

21 april
White Sky en Oldambt Blues Collection
blues uit de regio, + Ginet Venema

6, 7, 13 en 14 april
Theaterfestival 30 minuten los
Eenakterfestival met Voorrondes in BC47

30 minuten los 2018
19 mei
Marlene Bakker
hartverwarmende Groningse Indiepop

23 juni
Theater Raamwerk
met “Doodswens”