Voorstellingen

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen

Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.

Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)


Voor alle optredens geldt:  Entree € 8,50  (Vrienden van MMC krijgen korting)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:45 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092

Zaterdagavond 13 januari in de
Plaats: Margaretha Hardenbergkerk.
De voorstelling begint om 20.00 uur de zaal is open om 19.30 uur. Entree: € 8,50
Heimwee van Tammo

Tammo 2017

Voorstellingen muziektheaterproject met aandacht voor Veenkoloniale geschiedenis en perspectief.
We volgen aan de hand van een nazaat van Adriaan Geerts Wildervanck, te weten Tammo Edens de recente ontwikkelingen van de Veenkoloniën met bijzondere aandacht voor actuele thema`s, We gaan nu eens uit van de positieve en bouwende krachten van de regio door de eeuwen heen. Adriaan Geerts volgt de weergave tijdens de voorstelling overigens nauwlettend.
‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers.
We maken kennis met een vriendengroep uit de Veenkoloniën, te weten Tammo, Geertje, Gerda en Thijs. Tammo is geslaagd voor zijn Havo en verheugt zich op zijn komende HBO opleiding in Amsterdam. Zijn vriendin Geertje zoekt werk in de regio en is niet van plan het wonen op het platteland te verruilen voor een kamer in een stad.  Thijs, een boerenzoon, zal op termijn het boerenbedrijf van zijn ouders overnemen en kiest er voor om meer ervaring op te doen door het werken op een loonbedrijf. Grietje zal noodgedwongen haar dorp verlaten en naar Den Haag vertrekken. Voor Geertje valt de keuze van Tammo om voor een opleiding in Amsterdam te kiezen haar bijzonder zwaar.
Onder regie van Rob van der Ree zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een folk-genre en tweetal zangers zorgt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek en historische beelden van o.a. een rijke Veenkoloniale geschiedenis..

Dit project is met steun van de gemeenten Hoogezand Sappemeer, Menterwolde, de Provincie en het VSB fonds gerealiseerd.

24 februari
Cocker Power
rock pop
Joe Cocker special met o.a. Jolanda de Haan

24 maart
Vollek
folk, blues, ballads.
En een scheutje Oost Europees

21 april
White Sky en Oldambt Blues Collection
blues uit de regio, ft Ginet.

19 mei
Marlene Bakker
hartverwarmende Groningse Indiepop

23 juni
Theater Raamwerk
met “Doodswens”

6, 7, 13 en 14 april
Theaterfestival 30 minuten los
Eenakterfestival met Voorrondes in BC47 op