Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree € 10,00                (tenzij anders vermeld)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092

Informatie over de jazz-middagen zie onderaan deze pagina.

Zaterdag avond 16 maart
Voorstelling Theater  met Smit & Faber, gevolgd door optreden van duo “Its two AM”.

‘It’s two AM’ is een project van Anieta Bloem en Menno Bouter.
Anieta Bloem zingt en schrijft haar eigen teksten. Ze laat zich inspireren door de ervaringen uit haar leven. Een mooi voorbeeld daarvan is het in Nederlands gezongen nummer; ‘Waar ben je’. Een tekst over haar werk met mensen met dementie.  De overige nummers worden gezongen in het Engels.
Samen met Menno Bouter, die de muziek componeert en Anieta begeleidt op gitaar, treden ze vanaf maart 2019 op.
Ze hebben elkaar in de zomer van 2018 ontmoet. Wat hen beiden inspireert is het intuïtief muziek maken. De stijl van de muziek is soms wat bluessy, soms dromerig en dan weer funk. Wat opvalt in de muziek is hun geheel eigen sound.

Festival 30 minuten los
De data van de voorrondes zijn geprikt!
NIEUW: De vier finalisten gaan spelen op festivals in de regio!
Op 6 en 13 april 2019 (reserve datum 20 april) vinden de voorrondes plaats van het festival in de Cultuurwerkplaats ’47 in Borgercompagnie. Maar liefst 7 groepen treden aan, verdeeld over de twee avonden.
Het concept van de voorrondes is ongewijzigd: drie/vier groepen spelen per avond een maximaal 30 minuten durende voorstelling voor een 3-koppige vakjury.
Wat wel nieuw is dit jaar is dat de finaleavond plaats gaat maken voor een andere ‘prijs’ voor de vier beste acts van het festival. Op een aantal vooraanstaande festivals in de regio zullen zij voor een groot publiek de voorstelling gaan spelen!
Over locaties en data is de organisatie in onderhandeling.
Ook nieuw is de mogelijkheid om, indien de voorstelling hierom vraagt, er op een buitenlocatie rondom de theaterboerderij gespeeld kan worden (uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden én de weergoden).
Opgave kan bij Stichting MMC via info@metmeercultuur.nl of telefonisch: 06-29025092.

Maart
Zondagmiddag 3 maart                  Jazz in Comnei                  Meiborg, Victor de Boo
Vrijdagavond 15 maart                  PUBQUIZ                           Dorpsvereniging Bcie
Zaterdag 16 maart overdag           NL DOET                            Voor de klussers
Zaterdagavond 16 maart                Door de Bocht                   Theater Smit & Faber

April
Zaterdagavond 6 april                    Voorrondes                       Theaterfestival 30 minuten LOS
Zondagmiddag 7 april                   Jazz in Comnei                  Meiborg, Bert van Erk, V. de Boo.
Zaterdagavond 13 april                  Voorrondes                       Theaterfestival 30 minuten LOS
Zaterdagavond 20 april                  Voorrondes                       Theaterfestival 30 minuten LOS

Mei
Vrijdagavond 10 mei                      Oog om oog                       Veentheater
Zondagmiddag 12 mei                   Jazz in Comnei                  Meiborg, Wiltenburg, v.Nieuwenhuize.

Juni
Zondagmiddag 2 juni                     Jazz in Comnei                  Meiborg, Wiltenburg, Altenberg.
Zaterdagavond   18 juni                 White Sky Blues                Blues

Bé Meiborg realiseert met MMC unieke Jazzconcerten in Cultuurwerkplaats BC47
te Borgercompagnie, op vier zondagmiddagen in voorjaar en zomer 2019.
Voor de stichting MMC uit Borgercompagnie is het essentieel dat betrokkenen zelf initiatief nemen voor nieuwe activiteiten. De ploeg was dan ook bijzonder verheugd over het voorstel van Bé Meiborg, o.a. docent pianolessen bij stichting MMC en Jazzmuzikant van het eerste uur, om in de Cultuurwerkplaats meerdere jazzconcerten te organiseren. De opvoeringen vinden plaats op zondagmiddagen in de Cultuurwerkplaats BC47.
Het eerste concert is op zondagmiddag 3 maart, aanvang 15 uur. Het concert wordt verzorgd door Oeds Bouwsma op de bas, Dennis Elderman drums en Bé Meiborg op piano.
Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac, en de Kamerfilharmonie Der Aa.
Dennis Elderman is een professionele allround drummer uit Groningen, die zich zowel in popmuziek als jazz uitstekend thuis voelt. Hij studeert al op 21-jarige leeftijd af aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere lessen volgde bij Owen Hart en Ralph Peterson. Naast zijn vele freelance werkzaamheden speelt Dennis in een aantal vaste bands. Hij speelt onder meer bij Anne-Lie Persson, Senna Black en Davine. In het verleden speelde hij veel met de bands Henkus (Jan Henk de Groot) en ZaZa (Inge van Calkar) en in het theater stond hij op de planken met Tick Tick Boom!, The Soul Of Motown en Vrouw Holland.
Bé Meiborg, piano, speelt straight ahead jazz, funk, en free jazz. Na zijn studie klassiek piano, legde hij zich weer toe op jazz. Hij componeerde met twaalftoons-compositietechnieken, eigen jazz-tunes. “Onvergetelijke stukken”, naar zijn eigen zeggen.
Na zijn docentschap aan het – huidige – Prins Claus Conservatorium, is hij als docent verbonden aan het Atrium te Sneek.
Hij speelde o.a. met John Engels, Alan Laurillard, Gerrie Brown, Claudio Roditi, Eddie Engels,Nick Brignola, Georgie Fame, MJasper van ’t Hof en Greetje Bijma.
In de nieuwe jazz-serie “ Jazz in Börcomnei” 
zijn er vier zondagmiddagen, te weten 3 maart, 7 april, 12 mei en 2 juni
LIVE JAZZ opvoeringen in de Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie. 
Bé Meiborg speelt met vier verschillende bezettingen in zijn hometown  Op 7 april  wordt gespeeld met Bert van Erk op de bas en Victor de Boo op drums.  Zondagmiddag 12 mei zijn Koos Wiltenberg en Arno van Nieuwenhuize op de drums aan de beurs. Op 2 juni wordt de serie afgesloten met  Koos Wiltenberg, Thomas Zoetelief op gitaar en Steve Altenberg op de drums