Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree €  15,00                 (tenzij anders vermeld)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-2902509

Muziektheater: ‘De Terugkeer van de Wolf’
november                        15  16    22  23
december                         14    15 matinee 14:30
Aanvang: 20:00             Entree: € 15:00                Vrienden: € 12,50
Met 12 acteurs, 14 koorleden, 5 bandleden en 8 techneuten wordt gekoerst op een serie bijzondere voorstellingen
Een meeslepende drama en verfrissende kijk op schijnbaar nieuwe ontwikkelingen.
‘ Ik dacht dat het mee zou vallen, maar eigenlijk wist ik het al’ ‘   Ik heb mij mee laten slepen, mooie woorden, spijkers op de kop …tot ik de koppen zag’     ‘ Ergens voelde het niet goed… ieder was enthousiast, maar alles in mij stond op scherp’
Thema
Centraal staat de komst van de wolf, waarbij enerzijds de terugkomst van het hondachtige zoogdier uit het Oosten is bedoeld en anderzijds wordt geduid op de opkomst van nieuwe type leiders en hun populistische bewegingen. Als je er door gebeten bent weet je het, maar daarvoor heb je nauwelijks in de gaten welk gevaar je bedreigt. Hoe herken ik de wolf?
Al in 2018 is voorgewerkt aan de eerste opzet en het scenario, gevolgd door diverse verzoeken aan lokale overheden, provincie en fondsen. Na eerste positieve reacties zijn kandidaten voor acteurs geworven en enkele oriënterende workshops met hen gerealiseerd.
‘Het wordt een theatervoorstelling met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Erik Bulthuis zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een pop rock en veertien koorleden zorgt onder muzikale leiding van Rens Koldenhof en arrangeur en koorbegeleiding Ninke Ballema voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek, passend decor en boeiende beeldprojecties. Jan Arend Klasens en Peter Molter tekenen voor de artistieke en organisatorische leiding. Reserveren wordt vanwege de beperkte zitplaatsen nu al zeker aanbevolen.

December
Zaterdag 21      Suprise Party   Aretha Tribute                      Aanvang 20:00    Entree € 15:00
Vanaf het moment dat ik Aretha Franklin hoorde zingen was ik verkocht, wat een stem! En ook vanaf dat moment ben ik gaan oefenen en uitproberen hoe je in vredesnaam zo’n geluid kunt creëren. Niemand klinkt zoals Aretha, maar al doende leer je je eigen stem wel weer op een andere manier kennen. Daarom zou ik zonder Aretha Franklin niet de zangeres zijn die ik nu ben. Na haar overlijden heb ik op verzoek van Le Petit Théâtre een Tribute verzorgd. Het dak ging eraf, de zaak zat zo vol dat we mensen niet meer binnen konden laten en het werd één groot feest. Een paar maanden later deden we het concert nog eens in Brouwerij Martinus en waren we in de voorverkoop al uitverkocht. En weer werd het een groot feest!
Niet alleen het publiek is enthousiast, ook de band zelf staat te popelen om nog een aantal van deze concerten te doen. Aretha Tribute bestaat uit: Jack Criens, drums; Hans Lass, bas; Vincent Grit, piano; Marije van Bergen en Ilse Dollekamp, backing vocals; Fenny Hoekstra vocals.

Zaterdag 28      Kindertheater i.s.m. IJsvereniging

Bé Meiborg realiseerde op vier zondagmiddagen in het voorjaar en de zomer van 2019 Jazzconcerten in Cultuurwerkplaats BC47
te Borgercompagnie.
Voor de stichting MMC uit Borgercompagnie is het essentieel dat betrokkenen zelf initiatief nemen voor nieuwe activiteiten. De ploeg was dan ook bijzonder verheugd over het voorstel van Bé Meiborg, o.a. docent pianolessen bij stichting MMC en Jazzmuzikant van het eerste uur, om in de Cultuurwerkplaats meerdere jazzconcerten te organiseren. De opvoeringen vinden plaats op zondagmiddagen in de Cultuurwerkplaats BC47.
Het eerste concert was op zondagmiddag 3 maart, aanvang 15 uur. Het concert werd verzorgd door Oeds Bouwsma op de bas, Dennis Elderman drums en Bé Meiborg op piano.
Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac, en de Kamerfilharmonie Der Aa.
Dennis Elderman is een professionele allround drummer uit Groningen, die zich zowel in popmuziek als jazz uitstekend thuis voelt. Hij studeert al op 21-jarige leeftijd af aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere lessen volgde bij Owen Hart en Ralph Peterson. Naast zijn vele freelance werkzaamheden speelt Dennis in een aantal vaste bands. Hij speelt onder meer bij Anne-Lie Persson, Senna Black en Davine. In het verleden speelde hij veel met de bands Henkus (Jan Henk de Groot) en ZaZa (Inge van Calkar) en in het theater stond hij op de planken met Tick Tick Boom!, The Soul Of Motown en Vrouw Holland.
Bé Meiborg, piano, speelt straight ahead jazz, funk, en free jazz. Na zijn studie klassiek piano, legde hij zich weer toe op jazz. Hij componeerde met twaalftoons-compositietechnieken, eigen jazz-tunes. “Onvergetelijke stukken”, naar zijn eigen zeggen.
Na zijn docentschap aan het – huidige – Prins Claus Conservatorium, is hij als docent verbonden aan het Atrium te Sneek.
Hij speelde o.a. met John Engels, Alan Laurillard, Gerrie Brown, Claudio Roditi, Eddie Engels,Nick Brignola, Georgie Fame, MJasper van ’t Hof en Greetje Bijma.
In de jazz-serie “ Jazz in Börcomnei” werd
 er vier zondagmiddagen gespeeld. 
Bé Meiborg speelde met vier verschillende bezettingen in zijn hometown:  Bert van Erk op de bas en Victor de Boo op drums.  Koos Wiltenberg en Arno van Nieuwenhuize op de drums. Koos Wiltenberg, Thomas Zoetelief op gitaar en Steve Altenberg op de drums.
In 2020 gaat gewerkt worden aan een nieuwe serie voorstellingen.