Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree € 10,00                (tenzij anders vermeld)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-2902509

Zaterdagmiddag 12 oktober          13:00-17:00  Lintje Cultuur
Op deze zaterdagmiddag worden er op de linten van Borgercompagnie-Noord, Tripscompagnie en Borg Welgelegen diverse culturele presentaties verzorgd.
Onder andere per fiets kun je een gevarieerd programma bezoeken:
Borg Welgelegen, Atelier Boerma, Borgercompagnie 44, veldje ter hoogte (zuiden) van Borgercompagnie 62, Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagniesterweg 47,  Dorpshuis Nooitgedacht, Tripscompagnie/ Nieuweweg 1-A en Woonhuis Tripscompagniesterweg 22

Men kan de locaties bezoeken en genieten van diverse culturele presentaties, exposities en muzikale opvoeringen. Er zijn optredens van; koor Thursday@8, Jazz-combo, een schilderijen expositie, oldtimer VW show en Muzikale Miniaturen van Engelien en Rens (duo Onland), dichters o.l.v. Gerard Rozenboom, solisten en exposanten.  Voor de kinderen zijn er speciale onderdelen.  U kunt kennis maken met een cultureel aanbod uit de regio. Het resultaat is gevolg van samenwerking tussen de verschillende locatie houders.

0          (Vosholen 60)                               borg Welgelegen  Jazz 13:30 , 14:30  , 15:30 uur

44         (Borgercie 44)                             Atelier Boerma    Exposities schilderijen/ atelier

62         (Borgercie veld)                          Veldje naast 62  Expo VW oldtimers

47         (Borgercie 47)                             Cultuurwerkplaats    Thursday@8/ Dichters  o.l.v. Gerard Rozenboom  14:00, 15:00 en 16:00 uur.

1-A       (Tripscie Nieuweweg                  Dorpshuis         Diverse activiteiten +kidscreatief

22         Tripscieweg 22 A                         woonhuis           Huiskamerconcert 13.45 / 14.45 / 15.45 uur


Kosten: gratis

 

Muziektheater: ‘De Terugkeer van de Wolf’
november                        15  16  22  23  30
december                         13  14
Aanvang: 20:00             Entree: € 15:00                Vrienden: € 12,50
Met 12 acteurs, 14 koorleden, 5 bandleden en 8 techneuten wordt gekoerst op een serie bijzondere voorstellingen
Een meeslepende drama en verfrissende kijk op schijnbaar nieuwe ontwikkelingen.
‘ Ik dacht dat het mee zou vallen, maar eigenlijk wist ik het al’ ‘   Ik heb mij mee laten slepen, mooie woorden, spijkers op de kop …tot ik de koppen zag’     ‘ Ergens voelde het niet goed… ieder was enthousiast, maar alles in mij stond op scherp’
Thema
Centraal staat de komst van de wolf, waarbij enerzijds de terugkomst van het hondachtige zoogdier uit het Oosten is bedoeld en anderzijds wordt geduid op de opkomst van nieuwe type leiders en hun populistische bewegingen. Als je er door gebeten bent weet je het, maar daarvoor heb je nauwelijks in de gaten welk gevaar je bedreigt. Hoe herken ik de wolf?
Al in 2018 is voorgewerkt aan de eerste opzet en het scenario, gevolgd door diverse verzoeken aan lokale overheden, provincie en fondsen. Na eerste positieve reacties zijn kandidaten voor acteurs geworven en enkele oriënterende workshops met hen gerealiseerd.
‘Het wordt een theatervoorstelling met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Erik Bulthuis zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een pop rock en veertien koorleden zorgt onder muzikale leiding van Rens Koldenhof en arrangeur en koorbegeleiding Ninke Ballema voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek, passend decor en boeiende beeldprojecties. Jan Arend Klasens en Peter Molter tekenen voor de artistieke en organisatorische leiding. Reserveren wordt vanwege de beperkte zitplaatsen nu al zeker aanbevolen.

 

 

 

 

 

Bé Meiborg realiseert met MMC unieke Jazzconcerten in Cultuurwerkplaats BC47
te Borgercompagnie, op vier zondagmiddagen in voorjaar en zomer 2019.
Voor de stichting MMC uit Borgercompagnie is het essentieel dat betrokkenen zelf initiatief nemen voor nieuwe activiteiten. De ploeg was dan ook bijzonder verheugd over het voorstel van Bé Meiborg, o.a. docent pianolessen bij stichting MMC en Jazzmuzikant van het eerste uur, om in de Cultuurwerkplaats meerdere jazzconcerten te organiseren. De opvoeringen vinden plaats op zondagmiddagen in de Cultuurwerkplaats BC47.
Het eerste concert is op zondagmiddag 3 maart, aanvang 15 uur. Het concert wordt verzorgd door Oeds Bouwsma op de bas, Dennis Elderman drums en Bé Meiborg op piano.
Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac, en de Kamerfilharmonie Der Aa.
Dennis Elderman is een professionele allround drummer uit Groningen, die zich zowel in popmuziek als jazz uitstekend thuis voelt. Hij studeert al op 21-jarige leeftijd af aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere lessen volgde bij Owen Hart en Ralph Peterson. Naast zijn vele freelance werkzaamheden speelt Dennis in een aantal vaste bands. Hij speelt onder meer bij Anne-Lie Persson, Senna Black en Davine. In het verleden speelde hij veel met de bands Henkus (Jan Henk de Groot) en ZaZa (Inge van Calkar) en in het theater stond hij op de planken met Tick Tick Boom!, The Soul Of Motown en Vrouw Holland.
Bé Meiborg, piano, speelt straight ahead jazz, funk, en free jazz. Na zijn studie klassiek piano, legde hij zich weer toe op jazz. Hij componeerde met twaalftoons-compositietechnieken, eigen jazz-tunes. “Onvergetelijke stukken”, naar zijn eigen zeggen.
Na zijn docentschap aan het – huidige – Prins Claus Conservatorium, is hij als docent verbonden aan het Atrium te Sneek.
Hij speelde o.a. met John Engels, Alan Laurillard, Gerrie Brown, Claudio Roditi, Eddie Engels,Nick Brignola, Georgie Fame, MJasper van ’t Hof en Greetje Bijma.
In de nieuwe jazz-serie “ Jazz in Börcomnei” 
zijn er vier zondagmiddagen, te weten 3 maart, 7 april, 12 mei en 2 juni
LIVE JAZZ opvoeringen in de Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie. 
Bé Meiborg speelt met vier verschillende bezettingen in zijn hometown  Op 7 april  wordt gespeeld met Bert van Erk op de bas en Victor de Boo op drums.  Zondagmiddag 12 mei zijn Koos Wiltenberg en Arno van Nieuwenhuize op de drums aan de beurs. Op 2 juni wordt de serie afgesloten met  Koos Wiltenberg, Thomas Zoetelief op gitaar en Steve Altenberg op de drums