Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree € 10,00                 (tenzij anders vermeld) (Vrienden van MMC krijgen korting)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092


Zaterdagavond 20 oktober
Irene Wilkens & Sikkom Kult
Irene Wilkens&Sikkom Kult
Wat is er mooier dan mensen verhalen vertellen in het dialect waarmee je bent opgegroeid, aldus Irene. Met de band Sikkom Kult doen ze dit op geheel eigen wijze, soms rauw soms melancholisch, dan weer lief en confronterend maar altijd recht uit het hart. Bijgestaan door de vijfkoppige band zingt Irene een repertoire aan Groningse liedjes. Op 11 februari j.l. kwam het langverwachte debuutalbum uit. Het is een verzameling van de mooiste liedjes die de band de afgelopen jaren hebben gespeeld.  Met o.a.  ‘Hol die Vast’  en ‘ Nog ainmoal daanzen mit die’ . Regelmatig te beluisteren op Radio Noord. Niet voor het eerst in BC47. In een ver verleden trad Irene er al met de band Ragdol op.

Vrijdagavond 26 oktober
the Lasses & Katryn Claire
Vanwege het success van 2017 weer een bijzondere voorstelling in BC47
The Lasses&Katryn Claire
Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire. Na een toevallige ontmoeting in Mulligans Irish Bar Amsterdam besloten de drie vrouwen samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington.
Een Nederlands tournee volgde al gauw. Inmiddels zijn Margot, Kathryn en Sophie al toe aan de zevende tour samen. Bij elke tour komen er nieuwe liedjes bij over het reizen, het leven en de liefde. Naast eigen werk spelen The Lasses en Kathryn Claire de mooiste traditionals uit het Ierse, Schotse en Amerikaanse folkrepertoire. Het vorige jaar schitterden zo al in de Cultuurwerkplaats. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen.

Zaterdagavond 17 november
CT Heida & band
CT Heida&band
CT’s carrière begon uitzonderlijk. Met een koffer in haar hand verhuisde CT naar Minneapolis en toerde ruim een jaar lang door de Midwest.
Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor haar prachtige meerstemmige groovy liedjes. Naast de uit de States meegenomen soul en gospel invloeden, bevatten haar liedjes ook invloeden van blues, jazz, pop, rock en country.  In december 2016 verscheen haar debuutalbum Little Woman. “Een prachtplaat in een stijlvol vormgegeven hoesje”. ( Folkforum, Assie Aukes)   “De Groningse zangeres CT Heida weet te verrassen met een stem die voor vrijwel ieder genre geschikt is. Blues, jazz, soul, pop, gospel, country, you name it!”

Vrijdagavond 23 november
Oudejaarsconference met Arie Vuyk
Arie Vuyk
Arie Vuyk won het Parkstad Cabaret Festival en de Publieksprijs op het Griffioen Cabaret Festival. In 2016 was hij winnaar in de categorie cabaret – comedy op het festival Twentse Lente.  ‘ Vuyk’s  typetjes scoren bij het publiek. Een evenwichtige voorstelling met tal van rode draden, door een onbevreesde artiest met ervaring.’ Algemeen Dagblad ‘ De lach kan niet uitblijven. Ook aan durf mankeert het Vuyk niet.’ Friesch Dagblad. Publiek giert om teksten van Arie Vuyk ( IJssel en Lekstreek ). Zijn typetjes scoren bij het publiek ( Algemeen Dagblad ) Een blijvertje in cabaretland ( Glans Magazine ).

Zaterdagavond 15 december
Vriendenfeest met o.a.
 Ed Struylaart
Sinds het vorig jaar konden fans zich bij de beide stichtingen aanmelden als “vriend van BC/ MMC”. Voor deze vrienden organiseert men jaarlijks een VRIENDENFEEST met opvoeringen van diverse bands uit stad en regio. Dit jaar vindt dit feest plaats op zaterdagavond 15 december
Ed Struylaart
Een paar jaar geleden zegde Ed Struylaart zijn vaste baan op en verbrandt al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen; leven van en voor de muziek. Zijn debuutalbum leverde hem zijn Airplay op met successingles als Face Down en Anything. Hij werd genomineerd voor een FM Award en stond met zijn band op Concert at Sea Noorderslag. Zijn muziek valt te omschrijven als singer/song writer georiënteerde popmuziek met elektronische invloeden. In een vorige carrière was Ed frontman van de band Stud Muffins en een regelmatige bezoeker van de tuinfeesten te Borgercompagnie. 47