Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree € 10,00                 (tenzij anders vermeld) (Vrienden van MMC krijgen korting)
                                                       Aanvang 20:00 uur     (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092


Zaterdagavond 17 november
CT Heida & band
CT Heida&band
CT’s carrière begon uitzonderlijk. Met een koffer in haar hand verhuisde CT naar Minneapolis en toerde ruim een jaar lang door de Midwest.
Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor haar prachtige meerstemmige groovy liedjes. Naast de uit de States meegenomen soul en gospel invloeden, bevatten haar liedjes ook invloeden van blues, jazz, pop, rock en country.  In december 2016 verscheen haar debuutalbum Little Woman. “Een prachtplaat in een stijlvol vormgegeven hoesje”. ( Folkforum, Assie Aukes)   “De Groningse zangeres CT Heida weet te verrassen met een stem die voor vrijwel ieder genre geschikt is. Blues, jazz, soul, pop, gospel, country, you name it!”

Vrijdagavond 23 november
Oudejaarsconference met Arie Vuyk
Arie Vuyk
Arie Vuyk won het Parkstad Cabaret Festival en de Publieksprijs op het Griffioen Cabaret Festival. In 2016 was hij winnaar in de categorie cabaret – comedy op het festival Twentse Lente.  ‘ Vuyk’s  typetjes scoren bij het publiek. Een evenwichtige voorstelling met tal van rode draden, door een onbevreesde artiest met ervaring.’ Algemeen Dagblad ‘ De lach kan niet uitblijven. Ook aan durf mankeert het Vuyk niet.’ Friesch Dagblad. Publiek giert om teksten van Arie Vuyk ( IJssel en Lekstreek ). Zijn typetjes scoren bij het publiek ( Algemeen Dagblad ) Een blijvertje in cabaretland ( Glans Magazine ).

Zaterdagavond 15 december
Vriendenfeest met o.a.
 Ed Struylaart
Sinds het vorig jaar konden fans zich bij de beide stichtingen aanmelden als “vriend van BC/ MMC”. Voor deze vrienden organiseert men jaarlijks een VRIENDENFEEST met opvoeringen van diverse bands uit stad en regio. Dit jaar vindt dit feest plaats op zaterdagavond 15 december
Ed Struylaart
Een paar jaar geleden zegde Ed Struylaart zijn vaste baan op en verbrandt al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen; leven van en voor de muziek. Zijn debuutalbum leverde hem zijn Airplay op met successingles als Face Down en Anything. Hij werd genomineerd voor een FM Award en stond met zijn band op Concert at Sea Noorderslag. Zijn muziek valt te omschrijven als singer/song writer georiënteerde popmuziek met elektronische invloeden. In een vorige carrière was Ed frontman van de band Stud Muffins en een regelmatige bezoeker van de tuinfeesten te Borgercompagnie. 47