Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-2902509

Leutje Zomeravond Buitenconcerten
In deze periode, o.a. gekenmerkt door culturele armoede, willen wij van de Cultuurwerkplaats BC 47 graag het volgende delen. Wij zijn, voor zover u er niet bekend mee bent, een klein theaterpodium uit Borgercompagnie en hebben net als iedereen last (gehad) van deze culturele stilstand. Om toch weer voorzichtig wat te proberen hebben we het terras opgeknapt en organiseren wij met inzet van regionale sterren een serie Buitenconcerten op een vrijdag- of zaterdagavond in juli-augustus. Buiten kunnen we, de RIVM regels in acht nemend, ongeveer zo’n 35-40 bezoekers ontvangen.
De onkostenvergoeding voor de muzikanten is de opbrengst van de kaartverkoop.
De kaarten kosten €12,50.  (Vrienden van de stichting hebben voorrang).
Aanvang 20:00
Toegang is vanaf 19.30
De route via de laan aan de rechterzijde. Natuurlijk is ieder die geen Corona klachten heeft welkom.  Warm kleden is vanwege het mooi weer natuurlijk niet nodig. Tja !

Zaterdagavond 25 juli   UITVERKOCHT
 EDWIN JONGEDIJK.
Onze troubadour uut Pekel stond met zijn eerste single ‘ As ik de kaans zol kriegen’ 17 weken in de Noord 9 van RTV Noord. In november 2013 kwam zijn 2e solo album ‘Mörn is’t weer licht’, met nummers als ‘Mien dörp’. Daarna vormde hij met Jan Henk de Groot en Alex Vissering de band De Troebadoers en was veelvuldig in Noordelijke theaters te horen.  Daarnaast is Edwin actief als liedjesschrijver en gitarist in de countryband Taneytown. En nu dan eindelijk in de Cultuurwerkplaats BC47.

Zaterdagavond 8 augustus   UITVERKOCHT
Zondagmiddag 9 augustus   aanvang 14:30 uur,  nog plaatsen beschikbaar
JAN HENK DE GROOT
Jan Henk debuteert solo in 2014 met ‘Weerom en won er mee de Streektaalprijs van het DvhN. Hij zingt (en vertelt) over herkenbare gebeurtenissen in zijn leven en bijzondere ervaringen als ‘ De Mamma van Michel’ en de ‘ Kielsterachterweg’. Na een ronde solo optredens in de theaters met zijn programma ‘ Tachtig Tammo’ vond hij een prachtig vervolg met ‘ De wolf is trug’. In de loop der jaren won hij meerdere prijzen en weet hij als verhalenverteller en entertainer zijn publiek heerlijk mee te slepen. Meermaals is hij al in de Cultuurwerkplaats te horen geweest en nu dan met een buitenoptreden.

Vrijdagavond 14 augustus
ERWIN DE VRIES
Erwin de Vries treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 8 albums voortvloeiden met o.a. (1997), Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel), Wie (2003), Aigenhaimer (2006) , Dichter in Mie (2008), Leef ’t Leven (2011), De Tocht van de Noakende Zunderling(2014) en sinds eind 2016 het album De Noodzoak. Naast optredens in de (grote en kleine) theaters is Erwin te horen op evenementen, soms in samenwerking met bijv.het Noord Nederlands Orkest. De liedjes van Erwin zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap. Nu weer eens te beluisteren in de Cultuurwerkplaats BC47. Hij het der zin in !

Zaterdagavond 29 augustus
CT HEIDA  & BAND
CT’s carrière begon daar waar andere muzikanten van dromen. Ze werd door de Amerikaanse band IPSO FACTO gevraagd bij hen te komen spelen en ze toerde toen door de States. Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor meerstemmige, catchy, groovy liedjes. Samen met de band zoekt CT de sound die het beste bij haar nummers past, met invloeden uit de soul, blues, jazz, pop, rock en country. De band bestaat uit Ann Favery (contrabas), Han Latupeirissa (percussie/ akoestisch drum), Koen Jongsma (gitaar/ backing vocals), Mervyn Gerds (gitaar/ backing vocals).3 jaar geleden verscheen CT’s debuutalbum Little Woman. Een nieuwe is in de maak. Met meerdere liedjes stond CT in de Noord 9, hitlijst van RTV Noord. CT weet te verrassen met een stem die voor iedere genre geschikt is.  Wederom partytime met haar in de Cultuurwerkplaats BC47.