Voorstellingen

 

Met enige regelmaat organiseren we theatervoorstellingen. Daarnaast willen we een actieve rol blijven spelen bij de opzet van theateruitwisselingen zoals het jaarlijks, met diverse samenwerkingspartners, te realiseren Éénakter-festival.
De voorstellingen worden via de site en Facebook aangeboden. U kunt zich opgeven voor het ontvangen van actuele informatie.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 gaan een bijzondere samenwerking aan in de organisatie van een maandelijkse theater- of muziekvoorstelling in Borgercompagnie. Gekozen is voor de derde zaterdag (of soms de vrijdag) van de maand. MMC neemt het Theater onder haar hoede en BC47 organiseert de Muziekvoorstellingen
Vrienden van MMC/BC47 betalen jaarlijks € 10,- en krijgen 10% korting bij bezoek van een voorstelling.
Locatie Cultuurwerkplaats BC 47
(Borgercompagnie nr. 47  9632TC  0598-392872)

Voor alle optredens geldt:  Entree €  15,00                 (Vrienden betalen € 12,50)   (tenzij anders vermeld)
                                                       Aanvang 20:00 uur       (tenzij anders vermeld)
                                                       De zaal is om 19:30 uur open

Reserveren noodzakelijk:  info@metmeercultuur.nl of 06-2902509

Theaterfestival ‘ 30 minuten los’ in het teken van 75 jaar VRIJHEID
Dit jaar stellen we het thema 75 jaar vrijheid centraal in de te presenteren eenakters. We nodigen groepen uit dit in hun voorbereiding mee te nemen dan wel ons te melden dat ze op de een of andere wijze steun nodig hebben bij een op te voeren productie bij ons. Waar nodig ondersteunen wij met raamregie en productie-onderdelen. De voorstellingen vinden uiteindelijk definitief plaats in oktober 2020.

Zondagmiddag 8 maart
‘ De terugkeer van de Wolf op locatie”
Entree                    € 15,00 (Vrienden betalen € 12,50)

In de Kerk Annerveenschekanaal/Heerencompagnie
Greveling 117 Annerveenschekanaal
Aanvang                14.30 uur // zaal open vanaf 14.00

Zaterdagavond 28 maart
Band  Evening Architect

Evening Architect is een zeskoppige band uit Groningen en omgeving met een heel eigen en origineel geluid. In de Engelstalige nummers combineert Evening Architect pop met folk-invloeden.  Meerstemmige zang, viool en accordeon versterken de unieke sound, waarin sfeervolle luisterliedjes worden afgewisseld met wat steviger gitaarwerk.

Zaterdagavond 18 april
Band  CT Heida & Friends

Na het succes van de vorige optredens van CT in de Cultuurwerkplaats gaat nogmaals het dak er af.

Vrijdagavond 24 april
Hilarische klucht Wie is de koe/ Metafora
Entree  € 9,50

De voorstelling is een hedendaagse interpretatie van een Stuk van Bredero. Een hilarische avond met heerlijke meezing- nummers en vol vertier, plezier en bier (aldus Astrid Warntjes). Een boer wordt op slinkse wijze verleid om zijn eigen koe te verkopen zonder zelf van de opbrengst te profiteren. En wat blijkt….. ?

Zaterdagavond 9 mei
Theater Veentheater op locatie
Entree                    € 10,00     (vrienden betalen € 7,50)

Speelt bij BC47 ‘ in de tuinen
Het nieuwe stuk van Veentheater heet ‘ De Revisor. Oorspronkelijk geschreven door Gogol in 1836. Aan realiteit heeft het niets ingeboet. Het Veentheater maakte een eigentijdse versie van deze vrolijke komedie.

Vrijdagavond 15 mei
‘ De terugkeer van de Wolf op locatie”

In Dorpshuis de Kiepe Nieuwe Pekela
Meidoornlaan 88 Nieuwe Pekela
Aanvang                20.00 uur // zaal open vanaf 19.30
Entree                    € 15,00      (vrienden betalen € 12,50)

Zaterdagavond 16 mei
Muziek Edwin Jongedijk

Entree: € 12,50       (vrienden betalen € 10,00)        
Speelt bij BC47 ‘ terrasvoorstelling’(bij mooi weer).

Zondag 24 mei om 14:30    Deze datum is onder voorbehoud, het is nog niet zeker of dit door kan gaan.
Entree:  € 15,00      (vrienden betalen € 12,50)
‘ De terugkeer van de Wolf”
Speciale afsluiter van het project en Benefiet Mont Ventoux

In de Cultuurwerkplaats BC47
Deze voorstelling staat geheel in het teken van de afsluiting van het project en is tevens een benefiet, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt voor de jaarlijks tocht, de beklimming van Mont Ventoux, als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen kanker weergeeft.

 

 

 

Bé Meiborg realiseerde op vier zondagmiddagen in het voorjaar en de zomer van 2019 Jazzconcerten in Cultuurwerkplaats BC47
te Borgercompagnie.
Voor de stichting MMC uit Borgercompagnie is het essentieel dat betrokkenen zelf initiatief nemen voor nieuwe activiteiten. De ploeg was dan ook bijzonder verheugd over het voorstel van Bé Meiborg, o.a. docent pianolessen bij stichting MMC en Jazzmuzikant van het eerste uur, om in de Cultuurwerkplaats meerdere jazzconcerten te organiseren. De opvoeringen vinden plaats op zondagmiddagen in de Cultuurwerkplaats BC47.
Het eerste concert was op zondagmiddag 3 maart, aanvang 15 uur. Het concert werd verzorgd door Oeds Bouwsma op de bas, Dennis Elderman drums en Bé Meiborg op piano.
Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac, en de Kamerfilharmonie Der Aa.
Dennis Elderman is een professionele allround drummer uit Groningen, die zich zowel in popmuziek als jazz uitstekend thuis voelt. Hij studeert al op 21-jarige leeftijd af aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere lessen volgde bij Owen Hart en Ralph Peterson. Naast zijn vele freelance werkzaamheden speelt Dennis in een aantal vaste bands. Hij speelt onder meer bij Anne-Lie Persson, Senna Black en Davine. In het verleden speelde hij veel met de bands Henkus (Jan Henk de Groot) en ZaZa (Inge van Calkar) en in het theater stond hij op de planken met Tick Tick Boom!, The Soul Of Motown en Vrouw Holland.
Bé Meiborg, piano, speelt straight ahead jazz, funk, en free jazz. Na zijn studie klassiek piano, legde hij zich weer toe op jazz. Hij componeerde met twaalftoons-compositietechnieken, eigen jazz-tunes. “Onvergetelijke stukken”, naar zijn eigen zeggen.
Na zijn docentschap aan het – huidige – Prins Claus Conservatorium, is hij als docent verbonden aan het Atrium te Sneek.
Hij speelde o.a. met John Engels, Alan Laurillard, Gerrie Brown, Claudio Roditi, Eddie Engels,Nick Brignola, Georgie Fame, MJasper van ’t Hof en Greetje Bijma.
In de jazz-serie “ Jazz in Börcomnei” werd
 er vier zondagmiddagen gespeeld. 
Bé Meiborg speelde met vier verschillende bezettingen in zijn hometown:  Bert van Erk op de bas en Victor de Boo op drums.  Koos Wiltenberg en Arno van Nieuwenhuize op de drums. Koos Wiltenberg, Thomas Zoetelief op gitaar en Steve Altenberg op de drums.
In 2020 gaat gewerkt worden aan een nieuwe serie voorstellingen.